ARTIKKELIT

 

Suomen ensimmäisten aluevaalit pidetään sunnuntaina 23.1.2022. Vaaleilla valitaan Pirkanmaan hyvinvointialueelle 79 jäsentä valtuustoon. Hyvinvointialueen lakisääteinen tehtävä on toiminnan alkaessa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen.

Suomen Olympiakomitea haastoi kaikkia liikuntamyönteisiä kuntavaaliehdokkaita ilmiantamaan itsensä liikuntaehdokas- somekampanjaan. Haluan nostaa tämän tärkeän liikuntateeman esille.

Nuorten pahoinvointi on lisääntynyt merkittävästi viimeisten vuosien aikana ja lasten ja nuorten mielenterveyspalveluille on kasvava tarve. Pelkästään sairauden hoito ei ole oikea ratkaisu, vaan nyt pitää voimakkaasti puuttua pahoinvoinnin juurisyihin.

YLE uutisoi 2.5.2021, että Tampereella opettaja on käyttäytynyt epäasiallisesti oppilaita kohtaan. Opettajaa syytetään mm. simputuksesta, huutamisesta ja lasten vähättelystä. Törkeä toiminta on jatkunut vanhempien mukaan vuosia.

Lukiokoulutuksen järjestäminen rahoitetaan valtionosuusrahoituksella, joka myönnetään järjestäjäkohtaisen yksikköhinnan ja opiskelijamäärän perusteella. Opetus- ja kulttuuritoimen rahoitusjärjestelmän raportin mukaan Lempäälän opiskelijasta saava yksikköhinta on 6.244,20 euroa. Lempäälän lukio saa 422 opiskelijasta valtionosuutta 2 635 052 euroa.

Lastensuojelun Keskusliitto teki eduskunnalle lisärahaesityksen valtion 2021 talousarvioon. Lastensuojelun Keskusliitto perusteli lisärahoituksen tarvetta näin: "Useat selvitykset ovat tuoneet esiin koronaepidemialla olevan merkittäviä kielteisiä vaikutuksia erityisesti lasten, nuorten ja lapsiperheiden elämään. Koronakriisi vaikuttaa...